Οδηγίες Αθλητών

H Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθώνιου Ρόδου αισθάνεται την ανάγκη να σε ευχαριστήσει για την συμμετοχή σου στην διοργάνωση.
Εδώ θα βρείτε Τεχνικές Οδηγίες και κάποιες χρήσιμες συμβουλές που αφορούν τη συμμετοχή σου στην μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου.

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων

Οι δροµείς όλων των αγώνων θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιµατισµό τους μέσα στο σακίδιο το οποίο θα παραλάβουν από την γραμματεία με το πακέτο συμμετοχής τους και να το παραδώσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Θα πρέπει να κολλήσετε το αυτοκόλλητο που θα βρείτε μέσα στον φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής σας πάνω στο σακίδιο που θα παραλάβετε στη γραμματεία του αγώνα.
  • Στον σάκο δεν πρέπει να τοποθετήσετε ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, φάρμακα ή αντικείμενα αξίας.
  • Δε θα παραλαμβάνονται άλλα σακίδια ή τσάντες, εκτός από τους ειδικούς σάκους της διοργάνωσης.
  • Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων.
  • Στο χώρο της Εκκίνησης των 10 και 5 χλμ. δε θα παραλαμβάνονται σακίδια ή τσάντες.
  • Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.
  • Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στους Αγώνες των 5 και 10 χλμ. θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα το αργότερο μία (1) ώρα πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα τους (11:50 και 12:15 αντίστοιχα).
  • Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ. και επιθυμούν να παραδώσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να υπολογίσουν ότι η αφετηρία τους απέχει 500μ. από την Πλατεία Ελευθερίας.
  • Μετά τον τερματισμό η παραλαβή των προσωπικών σας αντικειμένων (σακιδίου) γίνεται με την επίδειξη του αριθµού συµµετοχής σας (bib number).
Κατά τη διάρκεια του Αγώνα
Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Απονομές - Βραβεύσεις
Εκκινήσεις Αγώνων

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το Δημαρχείο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 07:00 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:30 π.μ.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα 10 χλμ θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το Δημαρχείο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 07:10 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:40 π.μ.


Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου  5 χλμ. θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης, στην πλατεία Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως), τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 11:20 π.μ. . Η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. θα γίνει στις 11:50 π.μ. και 11:52 π.μ.

Σταθμοί Υποστήριξης - Τροφοδοσίας
Χημικές Τουαλέτες