Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Rhodes Virtual Marathon. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 9 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2000 αθλητών από 44 διαφορετικές χώρες του κόσμου!

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της  συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 σε όλο τον κόσμο και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Ελλάδα για την αποτροπή της διασποράς της νόσου, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου με την φυσική παρουσία των δρομέων, στις 18 Απριλίου 2021 όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια συντελεστών και αθλητών.

Επιλέχθηκε η λύση του ψηφιακού (Virtual) αγώνα, που έδωσε τη δυνατότητα στους δρομείς ανά τον κόσμο να τρέξουν την απόσταση που επιθυμούν (Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ.) σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και να αναρτήσουν την επίδοσή τους στην εφαρμογή (app) Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon, παίρνοντας μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου!

«Λόγω των περιορισμών που επιβάλει η πανδημία και καθώς η προάσπιση της υγείας αποτελεί κύρια μας προτεραιότητα, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου με τη φυσική παρουσία αθλητών και συντελεστών. Νιώθοντας  ωστόσο την ανάγκη να διατηρήσουμε την επαφή με τους δρομείς και με όλους τους φίλους του Μαραθωνίου στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, επιλέξαμε την εναλλακτική του Virtual/ψηφιακού αγώνα. Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon ήταν ένας αγώνας προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η υφήλιος, αποδεικνύοντας την ευελιξία της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη μεγάλη ανταπόκριση αυτής μας της πρωτοβουλίας.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ, όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους πρεσβευτές του αγώνα και βεβαίως όλους τους αθλητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη συνεργασία και την προτίμησή. Ανανεώνουμε το ραντεβού στη Ρόδο στις 10 Απριλίου 2022 και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε τον καλύτερο αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης», δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Μαριέτα Παπαβασιλείου.  

Για την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Rhodes Virtual marathon, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κ. Βασίλειος Δ. Ζήκας ανέφερε τα εξής: «Ο Μαραθώνιος Ρόδου, προσαρμοζόμενος στα δεδομένα της εποχής   φέτος προσέφερε τη δυνατότητα στους φίλους του,  σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, να συμμετάσχουν με ασφάλεια στον 1ο  Rhodes Virtual Marathon.

Πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της εφαρμογής των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19.

Πέρα από την ευκαιρία που δόθηκε στους φίλους του αγώνα, παράλληλα ο Μαραθώνιος Ρόδου διατήρησε την παρουσία του στις εγχώριες και διεθνείς ηλεκτρονικές σελίδες και ΜΜΕ με αντικείμενο το δρομικό κίνημα και τον Μαραθώνιο. Έτσι πέρασε το μήνυμα ότι η Οργανωτική Επιτροπή και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά το πέρας της πανδημίας θα είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τον Μαραθώνιο της Ρόδου στο επίπεδο που αρμόζει στη Ρόδο και στους πολίτες της και τους δρομείς που τον επιλέγουν.

Εγώ προσωπικά και τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου σαν συνδιοργανωτές, είμαστε ευτυχείς που ο 1ος  Rhodes Virtual Marathon σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο».

«Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η ανταπόκριση των αθλητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που φανερώνει τη δημοφιλία του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, ενός αγώνα που έχει την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή. Όλα αυτά τα χρόνια ο Μαραθώνιος της Ρόδου εξελίσσεται σταθερά και αποτελεί πλέον θεσμό για τα διεθνή δρομικά δρώμενα, αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο γενικότερα», δήλωσε από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, κ. Νίκος Νικολής.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, δήλωσε τα εξής: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου είναι ένας αγώνας ο οποίος στρέφει τα βλέμματα της διεθνούς δρομικής κοινότητας στη Ρόδο. Είναι ένας αγώνας ο οποίος αποδεικνύει ότι η Ρόδος μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η επιτυχία του ψηφιακού αγώνα και η μεγάλη συμμετοχή αθλητών ανά τον κόσμο φανερώνουν την αποδοχή και αναγνώριση του Μαραθωνίου Ρόδου που έχει την αμέριστη στήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ».

Κοινωνικός σκοπός

Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Νοσοκομείο για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει τον αγώνα για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. 

Διοργανωτές-Χορηγοί

-Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon συνδιοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ Μαραθώνιος Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ

-Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι όμιλος H Hotels Collection και η Under Armour

-Χορηγός Φιλοξενίας: Mitsis Grand Hote

-Επίσημοι χορηγοί: iStorm, Aegean Airlines, Blue Star Ferries, fibran, Three Sixty Marketing

Εκ του Γραφείου Τύπου

Τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ), έχει ο 1ος Rhodes Virtual Marathon που ξεκίνησε από την Παρασκευή 9 Απριλίου και συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 9 Μαΐου συμπεριλαμβάνοντας Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο καθώς επίσης αγώνες δρόμου αποστάσεων 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει μέσω της εφαρμογής Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon ή της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Ρόδου rhodesmarathon.gr και θα διαρκέσουν έως και τις 5 Μαΐου 2021.

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, θέτοντας περιορισμούς στις μαζικές αθλητικές διοργανώσεις, ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, προσαρμόστηκε στα δεδομένα της εποχής προσφέροντας φέτος τη δυνατότητα στους φίλους του και σε όλους τους δρομείς,  να συμμετάσχουν με ασφάλεια στον 1ο Rhodes Virtual Marathon.

Πρωταρχικό μέλημα των διοργανωτών, η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της εφαρμογής των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid -19. Ο virtual αγώνας, δίνει τη δυνατότητα σε καθένα να τρέξει την απόσταση που επιθυμεί στην πόλη όπου διαμένει και να αναρτήσει το χρόνο του στην εφαρμογή Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon. Περισσότεροι από 1500 δρομείς από 40 και πλέον χώρες, έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή, γεγονός που καταδεικνύει τη διεθνή υπόσταση του αγώνα.

Μαριέτα Παπαβασιλείου-Προέδρος Οργανωτική Επιτροπής

«Εδώ και επτά χρόνια, ο Μαραθώνιος της Ρόδου θέτει το νησί στο επίκεντρο του διεθνούς δρομικού ενδιαφέροντος, προσελκύοντας κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου περισσότερους από 3500 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Η πανδημία δημιούργησε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των αγώνων δρόμου σε δημόσια οδό παγκοσμίως και ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν θα μπορούσε παρά να δώσει το παρόν σε αυτή την πρόκληση. Λόγω των τρεχουσών συνθηκών, δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του αγώνα με τη φυσική παρουσία των αθλητών στις 18 Απριλίου 2021, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί. Γι’ αυτό επιλέξαμε να διοργανώσουμε ένα ψηφιακό αγώνα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έστω και με τη βοήθεια της Τεχνολογίας, παρέχουμε τη δυνατότητα στους φίλους του Μαραθωνίου μας να τρέξουν σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται, παίρνοντας μέρος στην virtual εκδοχή του Μαραθωνίου της Ρόδου. Τον αγώνα αυτό τον δίνει ο καθένας μας ξεχωριστά, με υπευθυνότητα και ακολουθώντας όλους τους κανόνες προστασίας και υγιεινής, αλλά και παράλληλα όλοι μαζί ενωμένοι. Με τον τρόπο αυτό, όχι απλά διατηρούμε την επαφή με την παγκόσμια δρομική κοινότητα, αλλά προβάλλουμε τον τόπο μας μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συγκαταλέγεται στους βασικούς μας στόχους. Η μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει το νέο μας αυτό εγχείρημα, η μέχρι τώρα συμμετοχή αθλητών από 40 και πλέον χώρες, μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Νικολή, και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού & πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρο Κολιάδη καθώς μοιράζονται το όραμά μας και στηρίζουν έμπρακτα τον 1ο Rhodes Virtual Marathon, καθιστώντας εφικτή την υλοποίηση του νέου μας αυτού εγχειρήματος», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Νίκος Νικολής-Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού

Για τον 1ο Rhodes Virtual Marathon, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Νίκος Νικολής, δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι η περιφέρεια των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Σημαντικοί αγώνες στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες που προσελκύουν αθλητές από τα πέρα τα του κόσμου και που προβάλλουν τα νησιά μας στις διεθνείς αγορές, πραγματοποιούνται με συνδιοργανώτρια την ΠΝΑι. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό event της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου γενικότερα. Ήταν αυτονόητη η στήριξη του ψηφιακού αγώνα, αυτής της νέας προσπάθειας, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής και στις συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού».

Αλέξανδρος Κολιάδης-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ & ΠΡΟΤΟΥΡ

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρος Κολιάδης προέβη στην εξής δήλωση για τον 1ο Rhodes Virtual Marathon: «Η Ρόδος είναι ένα νησί που προσφέρει μία μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών στον επισκέπτη. Αναγνωρίζεται πλέον ο προορισμός αθλητικού τουρισμού, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στο Διεθνή Μαραθώνιο, μία διοργάνωση που έχει φθάσει να προσελκύει στο νησί αθλητές από 50 και πλέον χώρες του κόσμου. Ο ΔΟΠΑΡ στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή του νησιού και τον 1ο Rhodes Virtual Marathon, μία έξυπνη λύση που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες συνθήκες και που ήδη έχει μεγάλη απήχηση στους αθλητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνεχίζοντας να προβάλει τη Ρόδο».

Κοινωνικός σκοπός

Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Νοσοκομείο για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει τον αγώνα για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.  

Διοργανωτές-Χορηγοί

-Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon συνδιοργανώνεται από την ΑΜΚΕ Μαραθώνιος Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ

-Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι όμιλος H Hotels Collection και η Under Armour

-Χορηγός Φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel

-Επίσημοι χορηγοί: iStorm, Aegean Airlines, Blue Star Ferries, fibran, Three Sixty Marketing

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

Από 9 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021 ο αγώνας

Ξεκινά την Παρασκευή 9 Απριλίου ο πρώτος Rhodes Virtual Marathon που θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Μαΐου 2021. Περισσότεροι από 850 δρομείς από 33 χώρες του κόσμου, από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία μέχρι το Χονγκ Κόνγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ την Αυστραλία και τον Καναδά έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στην «ψηφιακή εκδοχή» του Μαραθωνίου της Ρόδου, του αγώνα που θέτει το «Σμαραγδένιο Νησί» στο επίκεντρο του παγκόσμιου δρομικού ενδιαφέροντος, προσελκύοντας αθλητές από τα πέρατα της γης.

Η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτείας και την ανάγκη για την προστασία και την ασφάλεια όλων των αθλητών, όπως επίσης των συντελεστών, δεν καθιστούν εφικτή την πραγματοποίηση του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου με την φυσική παρουσία των αθλητών. Για το λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε τη διοργάνωση ενός ψηφιακού αγώνα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους δρομείς να λάβουν μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου, τρέχοντας σε όποια χώρα του κόσμου και αν βρίσκονται. Η ανταπόκριση των αθλητών και δρομέων κατά το διάστημα των πρώτων δύο εβδομάδων που άνοιξαν οι εγγραφές είναι θερμή, γεγονός που αποδεικνύει την παγκόσμια υπόσταση του αγώνα.

Σχετικά με τη διεθνή συμμετοχή στον πρώτο ψηφιακό Μαραθώνιο της Ρόδου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής & Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει τα εξής:

«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Προσελκύει δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προσφέροντάς τους τη μοναδική ευκαιρία να  τρέξουν σε μία μαγευτική παραθαλάσσια διαδρομή, δίπλα σε σημαντικά μνημεία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.  Μπορεί η πανδημία του ιού Covid-19 να μην επιτρέπει τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου με τη φυσική παρουσία των αθλητών, διατηρούμε όμως την επαφή με τους πιστούς φίλους του αγώνα ανά τον κόσμο, διευρύνοντας παράλληλα τον κύκλο των συμμετεχόντων, με την ψηφιακή εκδοχή της διοργάνωσης, λύση που απαντά στις προκλήσεις των καιρών. Τον αγώνα αυτό τον δίνει ο καθένας μας ξεχωριστά, με υπευθυνότητα και ακολουθώντας όλους τους κανόνες προστασίας και υγιεινής, παραμένοντας παράλληλα όλοι μαζί ενωμένοι.

Τον πρώτο Rhodes Virtual Marathon τον αφιερώνουμε στον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα της Αρχαιότητας, ένα σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας, των υπέρτατων αγαθών της ανθρωπότητας, με την ελπίδα να στείλει σε όλο τον κόσμο το φως της ελπίδας και ανανεώνουμε το ραντεβού κάτω από το λαμπερό ουρανό της Ρόδου, στις 10 Απριλίου 2022».

Οι εγγραφές του 1ου  Rhodes Virtual Marathon θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου μέσω της εφαρμογής Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon ή της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Ρόδου rhodesmarathon.gr. O αγώνας συμπεριλαμβάνει Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και αγώνες δρόμου αποστάσεων 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα, με μία μόνο εγγραφή, να τρέξει όσες φορές επιθυμεί την απόσταση που θα επιλέξει και να βελτιώσει την επίδοσή του κατά το διάστημα που διαρκεί ο αγώνας. Όσοι επιλέξουν το ενισχυμένο πακέτο συμμετοχής με κόστος 10 Ευρώ για τις συμμετοχές από την Ελλάδα και 20 Ευρώ για τις συμμετοχές από το εξωτερικό, θα λάβουν το συλλεκτικό μετάλλιο που θα εκδοθεί για την πρωτότυπη διοργάνωση, όπως επίσης και το μπλουζάκι που θα φέρουν το σύμβολο του Κολοσσού της Ρόδου! Το απλό πακέτο συμμετοχής είναι δωρεάν και περιλαμβάνει συμμετοχή στον virtual αγώνα και στα αποτελέσματα και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής.

 Κοινωνικός σκοπός

Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει την εκστρατεία για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού της Ρόδου. 

Διοργανωτές-Χορηγοί

 

-Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ Μαραθώνιος Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ

-Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι όμιλος H Hotels Collection και η Under Armour

-Χορηγός Φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel

-Επίσημοι χορηγοί: iStorm, Aegean Airlines, Blue Star Ferries, fibran, THREEsixty

 

 

Εκ του γραφείου τύπου

 

Πρεσβευτές του 1ου Rhodes Virtual Marathon εκπρόσωποι από τους χώρους του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και του θεάτρου

Εκπρόσωποι από τους χώρους του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και του θεάτρου στηρίζουν τον 1ο Rhodes Virtual Marathon που ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Μαΐου, συμπεριλαμβάνοντας Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο καθώς επίσης αγώνες δρόμου αποστάσεων 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ. 

Οι πρεσβευτές (ambassadors) του πρώτου ψηφιακού Μαραθωνίου Ρόδου, φίλοι της διοργάνωσης, με τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσκαλούν τους δρομείς ανά τον κόσμο σε μία νέα εμπειρία τρεξίματος και ενεργής συμμετοχής στη διοργάνωση.

Πρόκειται για τους:

Νίκος Πολιάς-Πολυνίκης Μαραθωνοδρόμος, Τεχνικός διευθυντής Μαραθωνίου Ρόδου

Μαρία Πολύζου-Μαραθωνοδρόμος, κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας

Wayne Kurtz-Υπεραθλητής, συγγραφέας 

Γρηγόρης Σκουλαρίκης-Δρομέας, αθλητής, ιδρυτής & dιευθυντής του www.RunningNews.gr

Βλάσης Καραβασίλης-Ιδρυτής & Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων  Τελμησσός Ν. Μάκρης

Μιχάλης Μουρούτσος-πρωταθλητής Tae Kwon Do, ολυμπιονίκης

Νικόλ Κυριακοπούλου-Πρωταθλήτρια άλμα επί κοντώ

Μιχάλης Σεΐτης-Πρωταθλητής Στίβου, παρολυμπιονίκης

Κατερίνα Ασημακοπούλου-Μαραθωνοδρόμος

Μιχάλης Χατζηιωάννου-Μαραθωνοδρόμος

Γιάννης Αργυρόπουλος-Ερασιτέχνης δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

Λίτσα Ζαμπούρα-Ερασιτέχνης δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

Χριστίνα Αμερικάνου- δημοσιογράφος, Β’ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος, Δημοσιογράφος, εκδότης Run Fun

Δήμος Μπουλούκος-Δημοσιογράφος, Αντιδήμαρχος Δήμου Ζωγράφου

Γιάννης Βασαλάκης-Δημοσιογράφος

Νίκος Γκομώλης- δημοσιογράφος ΕΡΤ1

Ζέτα Θεοδωρακοπούλου-Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια αθλητικών ειδήσεων

Αντώνης Κυρίκος-Δημοσιογράφος

Βασίλης Γιακουμάρος-Ηθοποιός

Οι εγγραφές του αγώνα ξεκίνησαν την Δευτέρα 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου μέσω της εφαρμογής Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon ή της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Ρόδου rhodesmarathon.gr. Ο κάθε αθλητής ανά την υφήλιο μπορεί να ανεβάζει στο app τον χρόνο του από την Παρασκευή 9 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 9 Μαΐου.

Κοινωνικός σκοπός

Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει την εκστρατεία για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού της Ρόδου. 

Διοργανωτές-Χορηγοί

  • Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon συνδιοργανώνεται από την ΑΜΚΕ Μαραθώνιος Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου-ΔΟΠΑΡ
  • Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι όμιλος H Hotels Collection και η Under Armour
  • Χορηγός Φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel
  • Επίσημοι χορηγοί: iStorm, Aegean Airlines, Blue Star Ferries, fibran, Three Sixty Marketing

 

 

 

Συλλεκτικό το μετάλλιο και το μπλουζάκι

 

Αφιερωμένος στον Κολοσσό της Ρόδου και στους συμβολισμούς του ο 1ος Rhodes Virtual Marathon. Ο Κολοσσός της Ρόδου δεν ήταν μόνο ένα έργο απαράμιλλης τέχνης και αισθητικής. Χτίστηκε ως ευγνωμοσύνη προς τον Θεό Ήλιο, προστάτη του νησιού. Συμβόλιζε την ελευθερία και ανεξαρτησία των Ροδίων και έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Η τεχνική του αγάλματος ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες ανά τους αιώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι, ο Γάλλος γλύπτης Φρεντερίκ Ωγκύστ Μπαρτολντί (Frédéric Au-guste Bartholdi) στην προσπάθεια του να αποτυπώσει με σύγχρονα μέσα το μέγεθος, την τεχνική αλλά και τον συμβολισμό του Κολοσσού της Ρόδου, δημιούργησε το Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο θεωρείται ένα θαύμα της σύγχρονης τέχνης.

Επιλέξαμε για το μετάλλιο και το μπλουζάκι του πρώτου Rhodes Virtual Marathon αυτό το εμβληματικό έργο της αρχαιότητας γι’ όλους αυτούς τους συμβολισμούς που φέρει, οι οποίοι είναι επίκαιροι όσο ποτέ, ευχόμενοι να στείλει σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια των δρομέων μας, το φως της ελπίδας!

Αφιερώνουμε λοιπόν τον 1ο Rhodes Virtual Marathon στον  Κολοσσό της Ρόδου, σύμβολο ελευθερίας, σύμβολο του μεγαλύτερου αγαθού της ανθρωπότητας!

Όσοι επιλέξουν το ενισχυμένο πακέτο συμμετοχής, θα λάβουν το συλλεκτικό μετάλλιο που θα εκδοθεί για την πρωτότυπη διοργάνωση, όπως επίσης και το μπλουζάκι που φέρουν το σύμβολο του Κολοσσού της Ρόδου!

Οι εγγραφές του αγώνα ξεκίνησαν την Δευτέρα 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου μέσω της εφαρμογής Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon ή της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Ρόδου rhodesmarathon.gr.

Ο καθένας έχει τη δυνατότητα, με μία μόνο εγγραφή, να τρέξει όσες φορές επιθυμεί την απόσταση και να βελτιώσει την επίδοσή του μέσα στο διάστημα που θα διαρκέσει ο αγώνας.

Το απλό πακέτο περιλαμβάνει:

-Συμμετοχή στον virtual αγώνα και στα αποτελέσματα

-Ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής

Κόστος: Δωρεάν

Το ενισχυμένο πακέτο περιλαμβάνει:

-Συμμετοχή στον virtual αγώνα και στα αποτελέσματα

-Ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής

-Αποστολή αναμνηστικού πακέτου συμμετοχής (μετάλλιο αγώνα, t-shirt και προ-σωπικός αριθμός συμμετοχής). Η αποστολή των πακέτων συμμετοχής θα πραγμα-τοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Κόστος:

10€ για αποστολή του πακέτου εντός Ελλάδας

20€ για αποστολή του πακέτου εκτός Ελλάδας

Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ Μαραθώνιος Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ). Μεγάλοι χορηγοί είναι ο όμιλος H Hotels Collection & Under Armour. Χορηγός φιλοξενίας είναι ο Όμιλος Mitsis Hotels και επίσημοι χορηγοί είναι η Ae-gean, Blue Star, Istorm και Fibran.

Κοινωνικός σκοπός

Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Νοσοκομείο για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει την εκστρατεία για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.